Kış ayları yaklaştıkça ülkenin neresinde yaşıyor olursanız olun insanların aklında her zaman soğuk havalar için hazırlık planları başlar. Bunlar içinde soğuk havalara uygun kıyafetler almak, araçların bakımını yaptırmak, kış lastikleri satın almak, kombi bakımı yaptırmak ve daha pek çok işlem bulunabilir.
Fakat kışı rahat geçirmek için yapılabilecek en önemli işlerden biri ev için ısı yalıtımı yapılmasıdır. Isı yalıtım işlemi kışı evinizde daha sıcak geçireceğiniz anlamına gelir. Böylece yüksek doğalgaz faturalarından da kurtulur, bütçenizi çok daha rahat bir şekilde yönetebilirsiniz.
Isı Yalıtımı Nedir?
Özellikle havalar soğumaya başladığında pek çok kişinin aklına “Isı yalıtımı nedir?” sorusu gelir. Isı yalıtımı dışarıdaki havanın içeriye geçmemesini sağlayan özel bir yapı işlemidir. Bu kış aylarında soğuk havanın evin içine geçmemesini sağladığı gibi yaz aylarında da evin içinin daha serin kalmasını sağlayan bir yatırımdır. Bu şekilde kışın doğalgaz ve elektrik faturalarınızı düşürebildiğiniz gibi yaz aylarında da klima ya da vantilatör kullanımınız azalacağından yine elektrik faturalarınızda düşüş yaşanır.
Ev için yapılan ısı yalıtım işlemleri evinizin çok daha konforlu ve çevreci olmasını sağlar. Kış aylarını daha sıcak ve rahat geçirebilirsiniz. Fakat sizin konforunuzun yanı sıra yapılan ısı yalıtımı çevreyi de korumanıza yardımcı olur.
Elektrik ve özellikle de doğalgaz gibi sınırlı enerjilerin az kullanılması çevreyi koruma konusunda atılacak en önemli adımlardan bir tanesidir. Gelecek nesillere temiz ve bütün doğal kaynakları tüketilmemiş bir dünya bırakmak istiyorsanız eviniz için ısı yalıtımını mutlaka yaptırmanız gerekir.
Isı Yalıtımının Faydaları Nelerdir?
Evler ve iş yerleri için ısı yalıtımı yaptırmak hem bireysel bazda hem de toplumlar için pek çok fayda sunar. Bireysel bazda öncelikli olarak bütçenizi korur. Kışın evin içinin ısıtılması yalnızca doğalgaz değil aynı zamanda da elektrik faturanızın da düşük kalmasını sağlayacaktır.
Bunun yanında özellikle de sıcak iklimli bir şehirde yaşıyorsanız yaz aylarında klima ya da vantilatör olmadan evin içinde vakit geçirmenin ne kadar rahatsız olduğunu tahmin edebilirsiniz. Ev için ısı yalıtımı buna da kesin bir çözümdür.
Isı yalıtımının ısınma ve soğutma için harcanan enerji konusunda neredeyse yüzde 50’yi bulan bir tasarruf sağladığını da hatırlatmak isteriz. Ayrıca ısı yalıtımı sayesinde evinizin içinin yalnızca sıcaklığını değil, dört mevsim boyunca rutubetini de kontrol altına almış olursunuz. Böylece özellikle de kış aylarında daha sağlıklı koşullar oluşturulmuş olur.
Kısıtlı doğal kaynakların doğru bir şekilde kullanılması yalnızca ev içi değil aynı zamanda ülke ekonomisine de katkıda bulunur. Bu nedenle de toplumun her bireyin yaşadığı hanede ısı yalıtımı yapılmış olması uzun vadede refah düzeyini üst seviyelere çıkarmakta destek olacaktır.
Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Binaya ısı yalıtımı yapılmasına karar verdikten sonra akıllara “Isı yalıtımı nasıl yapılır?” sorusu gelir. İki türlü ayrı ısı yalıtımı çeşidi bulunur. Bunlardan bir tanesi iç cephe ısı yalıtım işlemidir, diğeri de tahmin edileceği üzere dış cephe ısı yalıtımıdır. Dış cephe ısı yalıtımına mantolama ismi de verilmektedir.
Dış cephe ısı yalıtımı için öncelikle yüzey hazırlıkları yapılır. Bu işlemi subasman profilinin yerleştirilmesi, mantolama için özel hazırlanmış levhaların yerleştirilip sabitlenmesi ve son olarak da köşe profillerinin takılıp üzerine sıva geçilmesi gibi diğer işlemler takip eder.
Binaların dış yalıtımlarının uzmanlar tarafından yaptırılması gerekir ve genellikle apartmanlar için bu işlemden önce bütün hanelerin onayı gerekir. Çatı ısı yalıtımı da dış yalıtımın önemli bir parçasıdır.
İçten Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
İçten ısı yalıtımı dış mantolamadan çok da farklı değildir ve neredeyse aynı adımlar izlenir. “İçten ısı yalıtımı nasıl yapılır?” diye merak edenler için bu başlık altında zemin ısı yalıtımı, tavan ısı yalıtımı ve duvar ısı yalıtımı ile ev içi yalıtımın nasıl tamamlandığını anlatacağız.
Ev içi ısı yalıtımı için kullanılan malzemeler dış mantolamaya göre farklıdır. Evin metrekaresinden almamak için daha ince ve göze hitap etmesi için daha dekoratif bir şekilde hazırlanmışlardır.
Zemin Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Zemin ısı yalıtımı özellikle de birinci katta oturan ve alt katında başka bir hane bulunmayanlar için son derece önemlidir. Isı yalıtım şilteleri kullanılarak yapılan zemin kış aylarında soğuğun ev içine girmesini başarılı bir şekilde engelleyecektir.
“Zemin ısı yalıtımı nasıl yapılır?” diye incelendiğinde; zeminde hali hazırda şaplar bulunuyorsa altlarına ısı yalıtım bariyerleri yapılabildiği görülüyor. Zemin yalıtımı tek başına yüksek etkiye sahip olmaz ama duvar yalıtımı ile kombinlenirse çok daha güçlü olacaktır.
Tavan Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?
Tavan ısı yalıtımı özellikle de binaların üst katları için son derece önemlidir. Üst katta oturanlar “Tavan ısı yalıtımı nasıl yapılır? diye merak ediyorlarsa bu yöntem uygulanırken alüminyum folyolu cam yünü çatı şiltesi kullanılır.
Döşemenin üzerine serilen bu şilte ince ve hassas materyallerden yapıldığı için üzerine herhangi bir yük yerleştirilmemesi önemlidir. “Isı yalıtımı daha iyi nasıl sağlanır?” sorusu ise evine ısı yalıtımı yaptıracak herkesin aklında yer eden bir sorudur.
İyi bir ısı yalıtımı için bütün adımların tamamlanmış olması önemlidir. Yani dış mantolama, çatı yalıtımı, ev içi tavan, iç cephe ve zemin yalıtımlarının hepsinin birden yapılmış olması gerekir.
Isı yalıtımı iyi yapılmış bir evde yaşamak hem ekonomik açıdan hem de konfor açısından benzersizdir. BDDK lisanslı Katılımevim ile artık siz de kısa süre içinde sorunsuz bir şekilde ev sahibi olabilir, her mevsimi konforlu bir şekilde geçirebilirsiniz. Katılımevim’e hemen şimdi ulaşmak istiyorsanız 444 11 00 telefon numarasını arayabilir, neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Kombi bakımı nasıl yapılır ? Başlıklı yazımıza da mutlaka göz atmalısınız!
Bilgi Almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!