Kış ayları yaklaştıkça havalar da hızla soğumaya devam ediyor. Özellikle de yeni ev satın alanlar ya da taşınanlar için bu çok daha önemli bir durum çünkü yapılacaklar listesinin en başında doğalgaz aboneliğini başlatmak bulunuyor. Çünkü yalnızca evin içinin ısıtılması değil, yemek yapmak için ocağın çalışması ve hijyen için sıcak su sağlanması da ülkemizde pek çok evde yalnızca doğalgaz sayesinde mümkün oluyor.
Doğalgaz Aboneliği Nasıl Yapılır?
“Doğalgaz aboneliği nasıl yapılır?” diye merak ediyorsanız bunun için uygulanması gereken birkaç farklı adım olduğunu bilmelisiniz. Eğer yeni yapılmış bir binadan ya da müstakil evden söz ediliyorsa doğalgaz bağlantısının yapılması için öncelikli olarak doğalgaz sözleşmesi yapılmalıdır.
Bu sözleşmenin yapılması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından bir ücret alınacaktır. Ücreti ödemekle yükümlü olan kişi sözleşmeyi talep eden kişidir. Bu genelde bina sahibi ya da müteahhittir.
EPDK tarafından binanın tesisatının tamamlanması için projesi, işçiliği, malzemeleri ve servis hattı için bir seferliğine özel olarak ücretlerde tahsil edilecektir. e-Devlet doğalgaz abonelik ve servis işlemlerinin başlatılması için bu gibi durumlarda idealdir.
Doğalgaz Aboneliği için Gerekli Evraklar
Doğalgaz abonelik başvurusu yapmadan önce mutlaka gerekli evrakları toplamanız gerekir. Bu evraklar kolay hazırlanan ve hızlı bir şekilde elde edilen türdendir, bu nedenle de endişelenmenize gerek yoktur.
Doğalgaz aboneliği için gerekli evrakların başında nüfus cüzdanınız gelecektir. Başvuru sırasında fiziksel olarak şubede bulunuyorsanız kimliğinizin aslını yanınıza almayı unutmamalısınız. Bunun yanında üzerinde TC kimlik numaranız ve fotoğrafınız bulunan bir kimlik fotokopisi de gereklidir. Bu nüfus cüzdanı fotokopisi olacağı gibi ehliyet de olabilir.
Eğer evin sahibiyseniz tapunuzun fotokopisini yanınıza almalısınız. Kiracıysanız bunun yerine kira sözleşmesi fotokopisi de yeterli olacaktır. Son olarak doğalgaz kutunuz üzerinden okuyabileceğiniz tesisat numarası da mutlaka bilinmelidir. Eğer daha önce oturulmuş bir eve taşınıyorsanız önceki doğalgaz faturaları üzerinde de tesisat numarasını görüntüleyebilirsiniz.
Doğalgaz Aboneliği Nasıl Alınır?
Doğalgaz abonelik işlemleri direkt olarak şubeden ya da e-Devlet üzerinden yapılabilir. “Doğalgaz aboneliği nasıl alınır?” diyen kiracılar varsa, kiracı doğalgaz aboneliği ev sahiplerinin doğalgaz aboneliği başlatma işlemlerine kıyasla nispeten daha kolaydır.
Kiracıysanız ya da daha önce içinde yaşanmış bir evi satın aldıysanız doğalgaz aboneliği üstüne alma işlemi hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanacaktır. Aksi takdirde işlemler biraz daha uzayabilir. “Doğalgaz abonelikten sonra ne zaman açılır?” diye merak ediyorsanız eğer şehir içinde yoğunluk yoksa ve eviniz bütün şartlara uyuyorsa 2-4 günü geçmeyecektir.
“Doğalgaz aboneliği ne kadar?” sorusu ise yine yeni taşınanların aklındaki bir başka soru işaretidir. Doğalgaz abonelikleri için her zaman bir ücret ödenir. Doğalgaz abonelik ücreti ise enflasyona ve tarihe göre değişkenlik gösterebilen bir sayıdır.
Doğalgaz aboneliği söz konusu olduğunda ilk merak edilen şey ise “Doğalgaz aboneliği nerede yapılır?” sorusu olur. Doğalgaz aboneliği başvurusu en yakın şubeden yapılabilir. Bunun dışında online doğalgaz aboneliği de hızlı ve kolay yöntemleri tercih edenler için ev konforunda tamamlanabilir.
Doğalgaz aboneliği başvurusu çeşitli belge toplama ve başvuru ücretleri ile kimi zaman uğraştırsa da yeni ev satın almanın heyecanı ve keyfi düşünüldüğünde dert edilecek bir işlem değildir. Sizler de hemen şimdi ev sahibi olmak ve kira ödemeye son vermek istiyorsanız Katılımevim’in fırsatlarından yararlanabilirsiniz. BBDK lisanslı olan Katılımevim’e hemen şimdi ulaşmak istiyorsanız 444 11 00 telefon numarasını arayabilir ve ev sahibi olmak için neler yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.
Kombi bakımı nasıl yapılır ? Başlıklı yazımızı mutlaka incelemelisiniz!