Kombi Bakımı Nasıl Yapılır? Kombi Bakımı Yapılmazsa Ne Olur?

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Yaklaşan kış ayları soğuk havalara hazırlık yapmanın gerekliliğini tekrar tekrar hatırlatıyor. Evini sıcak tutmak ve mevsim boyunca sağlıklı kalmak isteyen herkes evinin ısınma sisteminin doğru ve verimli bir şekilde çalıştığından emin olmak için gerekli olan her şeyi yapmanın gerektiğinin farkında.

Türkiye’de ev içi ısıtmanın büyük bir kısmı doğalgaz ile yapılıyor. Kimi eski ve büyük binalarda hâlen merkezi sistemler kullanılıyor olsa da çoğu hanede ısıtma kombi ile yönetiliyor. Kombiler ise kompleks aletler oldukları için ve yılın neredeyse yarısında hiç durmadan çalıştıkları için düzenli olarak bakıma ihtiyaç duyarlar. Sadece kombi bakımının nasıl yapılacağı değil “Kombi bakımı ne zaman yapılır?” sorusu da büyük önem arz eder.

İster ev sahibi olun ister kiracı, eviniz kombi ile ısınıyorsa düzenli olarak bakımını yaptırmak sizi gereksiz masraflardan ve can sıkıntısından kurtaracak, daha verimli çalışan kombi sayesinde bütçenizi korumuş olacaksınız. Kombi bakımı kışın ortasında aniden bozulan kombi ve evinizin içinde sürekli akıtılan sudan sizi koruyacaktır.

Kombi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kış yaklaştığı zaman kombiden en iyi verimi alabilmek için “Kombi bakımı nasıl yapılır?” sorusu akıllara gelir. Kombi bakımını kendiniz yapamazsınız. Bu alanda uzman ve markanın resmi temsilcileri olan kombi bakımı servislerine ulaşmanız ve randevu almanız kombi bakımı yaptırmak için atacağınız ilk adım olmalıdır.

“Evde kombi bakımı nasıl yapılır?” sorusuna cevap arayanlar için kombinizin bakımını yıl içinde düzenli olarak iki defa yaptırmalısınız diyebiliriz. Bu bakımlardan sonra basınç seviyesinin kontrol edilmesi ve doğru seviyeye getirilmesi gibi basit işlemleri kendiniz yapabilirsiniz. Piyasada bulunan pek çok kombi modelinin güvenle çalıştığı basınç aralığı 1 ve 2 bar arasında yer alıyor. Basınç bu aralıktan daha düşük ya da daha yüksek olursa kombinin çalışma verimliliği düşebiliyor.

Kombi Bakımı Kiracıya mı Ait?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında zaman zaman kombi bakımı kime ait tartışması yaşanır. Kombi bakımı ve petek temizlenmesi genellikle ev sahibinin sorumluluğudur. Fakat eğer önceden anlaşıldıysa ve sözleşmeye eklendiyse kiracının sorumluluğu altında da olabilir. Aynı zamanda “Kombi bakımı kiracıya mı ait?”  sorusunun cevabı da kesin değildir ve kira sözleşmesi yapılırken nasıl anlaştığınıza göre cevaplanır.

Kombi Bakımı Ne Zaman Yapılır?

Kombi bakımının havalar soğumadan ve kombinin aktif bir şekilde kullanılmasına henüz ihtiyaç duyulmasından önce yapılması tavsiye edilir. Böylece eğer kombinin yenilenmeye ihtiyacı varsa havalar soğuduğu zaman ev halkına zorluk çıkarmadan önceden tamir edilmiş olur. “Kombi bakımı kaç yılda bir yapılır?” diye merak ediyorsanız, genel cevap ihtiyaç olduğu sürece şeklindedir. Fakat olası kötü sürprizlerden uzak durmak istiyorsanız yılda iki defa bakım yaptırmak akıllıca olacaktır.

Kombi Bakımı Gerekli mi?

Kombiler her ne kadar iyi markalar tarafından son derece sağlam ve kaliteli bir şekilde üretilseler de soğuk mevsimler boyunca sürekli çalışmaları ve hassas basınç dengeleri onları bakıma muhtaç bırakır. “Kombi bakımı yapılmazsa ne olur?” diye düşünerek bu kısa işlemi yaptırmayan pek çok insan vardır. Özellikle de kışın ortasında kombinizin bozulmasını istemiyorsanız kombi bakımınızı düzenli olarak yaptırmanız gerekir.

“Kombi bakımı gerekli mi?” diye düşünüyor olabilirsiniz fakat kombi ve petek bakımı aylık doğalgaz faturanızın daha düşük olmasını sağlar ve bu şekilde bütçenizi korur. Özellikle de petek bakımı yapılmazsa radyatörleriniz kullandıkları doğalgaz miktarına orantılı bir şekilde evi ısıtamazlar, böylece faturalarınız beklenenden çok daha yüksek gelebilir.

Kombi bakım fiyatları bu nedenle de kendini yıl içinde mutlaka amorti edecek şekilde belirlenmiştir ve karşılığını çok daha düşük doğalgaz faturaları ile alırsınız.

BDDK lisanslı Katılımevim sayesinde artık siz de faizsiz bir şekilde yeni evinize kavuşabilirsiniz. Katılımevim ile ev seçimi konusunda sınırlandırılmaz, dilediğiniz eve sahip olursunuz. Katılımevim’e hemen şimdi 444 11 00’dan ulaşabilirsiniz.

Ev İçin Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır ? Başlıklı yazımızı incelediniz mi ?

Bilgi Almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!

ihtiyacınız

Bilgi almak için formu doldurup gönderin, sizi arayalım!

ihtiyacınız
Bilgi almak için formumuzu doldurun, sizi arayalım!